Vaša debnička je prázdna.
  O krok späť

Reďkovka Zväzok (Bio)

Bio
pochádza z ekologického poľnohospodárstva
1.82 € / zväzok
- +

Existuje niekoľko druhov reďkoviek odlíšených podľa farby – reďkovka biela, čierna, červená, žltá, fialová, dvojfarebná. Reďkovka sa najčastejšie konzumuje čerstvá a keďže je nízkokalorická, odporúča sa aj pri diétach. Má vysoký podiel silíc, minerálnych látok a vody. Okrem toho obsahuje vápnik, draslík, fosfor, horčík, mangán, síru, kyselinu listovú, selén, zinok, železo a množstvo vitamínov (B1, B2, B3, B5, B6, B9, C). Reďkev, z ktorej je reďkovka vyšľachtená, patrí medzi najstaršie kultúrne rastliny, pestovala sa totiž už v 2. tisícročí p.n.l., kým reďkovku poznáme iba od 16. storočia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reďkovka je typická zelenina vhodná do šalátov, nátierok či len ako príloha k pečivu. Pridá jedlu peknú farbu a ako hovorí môj kolega krunchy chuť :). Reďkovky mám veľmi rád a pri krájani do šalátov vždy jednu alebo dve hodím do úst.