Vaša debnička je prázdna.
  O krok späť

Mrkva (Bio) Kg

Bio
Vypestovaná v systéme ekologického poľnohospodárstva Kajina pôvodu: Rakúsko
2.58 € / kg
- +

Mrkva je bohatá na karotén a betakarotén. Ďalej obsahuje vitamíny B, C, E, H, kyselinu listovú, pantotenovú, kremičitú, pektínové látky a silice a z dôležitých stopových prvkov najmä, draslík, sodík, vápnik, horčík, fosfor, síru, mangán, železo, meď a zinok.

Konzumácia mrkvy je niečo ako samozrejmosť. A to je dobre ! Odborníci považujú mrkvu za skutočný vitamínový klenot. Betakarotén sa v organizme mení na vitamín A. Sto gramov mrkvy znamená trojnásobok dennej odporúčanej dávky vitamínu A. Mrkva je bohatá i na vitamíny B,C,D a E. Mrkva je významný zdroj minerálov a stopových prvkov. Obsahuje magnézium, vápnik i železo. Mrkva je plná antioxidantov a plná vlákniny. Na druhej strane obsahuje minimum tukov a cukrov.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Každý pozná mrkvu a využitie v kuchyni. Mrkvovo- jablkový šalát som jedol jak doma tak v školskej jedálni donekonečna. Samozrejme sa nesťažujem veľmi mi chutí a ako toto píšem tak som hneď dostal na ten šalát chuť.

Bio, bio zelenina, debničkári