Vaša debnička je prázdna.

Bravčové s hubami Naspäť

Publikované
14.01.2014

Potrebujeme na 2 porcie:

4 PL panenského slnečnicového oleja, alebo masti
1 stredne veľká cibula 
1 strúčik cesnaku
400 gr bravčového mäsa zo stehna 
štipka soli
2 dcl suchého bieleho vína
horúca voda z húb
20 gr sušených húb
2 bobkové listy
1 ČL sušeného tymianu
1 ČL sušeného rozmarínu
½ ČL mletej rasce
čierne korenie 
soľ

Huby namočíme do cca 4 dcl vriacej vody. Na dno rozohriateho hrnca dáme olej, alebo masť (VillageFarm). Pridámenajemno nakrájanú cibuľu (Debničkári) a smažíme do sklovita. Pridáme najemno nakrájaný strúčik cesnaku (Debničkári), premiešame a ešte chvíľku smažíme. Pridáme na malé kocky, alebo tenké rezance nakrájané mäso a restujeme kým sa nezatiahne zo všetkých strán. Podlejeme bielym vínom a necháme odpariť alkohol. Podlejeme horúcou vodou z húb, premiešame. Pridáme huby a premiešame. Ochutíme bylinkami a korením, premiešame. Osolíme podľa chuti. V prípade potreby podlejeme vodou. Dusíme mäso do mäkka. Podávame s prílohou podľa chuti. My sme zvolili ryžu natural (Mlyn zrno).