Grilované hranolky z batatov Naspäť
Publikované29.10.2017
TIP
Ušetrite svoj drahý olivový olej na niečo iné, pretože naše hranolky z batatov, tie ľahko pripravíte na grile. Jediný olej aký budete potrebovať, je 1/4 šálky, málo na to, aby ste ich spravili "crispy" (chrumkavé). Ako ich budete grilovať v trúbe (verím, že máte trúbu a funkciu gril :) ) budeme ich potierať s pripravenou zmesou - olej, soľ, vínny ocot + šťava z limety
Potrebujeme:
6 batatov
60 ml oleja + šťava z 1 limety (+ 1 podľa chuti)
2 čl soli
1 čl oregano
1 čl kmín
Postup:
1. Prineste vodu k varu v hrnci.
2. Medzitým si pripravte bataty. Nakrájajte ich tak, že ich prerežete po dĺžke a potom ešte na polku tak aby vam vyšli 4 - 6 hranoliek z batatov. Vložte tieto kúsky do vriacej vody a varte max 5 minút.
3. Vytiahnite bataty z vody a dajte ich na papier odkvapať. Ponechajte tak 5 - 6 minút.
4. Vymiešajte spolu olej, šťavu z limiet, oregano, soľ a kmín.
5. Touto zmesou potrite zemiaky a dajte ich na gril zapekať (my sme použili gril v trúbe). Počas doby grilovania potierajte zmesou hranolky (opakujte 3 - 4 x).
6. Podávajte s dipom (jednoduchý dip pripravený z bieleho jogurtu / smotany + cesnak, soľ, čierne korenie + provensalske korenie)
Zdroj: https://www.thespruce.com/grilled-sweet-potato-fries-336510