Vaša debnička je prázdna.

Čerešňový Crumble Naspäť

Publikované
26.06.2016

Potrebujeme:
1 lístkové cesto
1 šálka cukru kryštál
1/3 šálky kukuričného škrobu
soľ
1 kg čerešní
šťava z 1 limety

Na topping:
3/4 šálky múky
100g marzipánu
4 čl masla
soľ

Postup:

1. Koláčové cesto:
Na plechu si pripravte cesto podľa inštrukcií na obale. Ak sa rozhodnete pre domáce cesto, tak to máte o niečo komplikovanejšie, ale verím, že výsledok bude stáť za to

2. Plnka:
Vymiešajte spolu cukor, škor a soľ. To dajte na mierny oheň a pridajte odkvostkované čerešne a šťavu z limety. Dobre miešajte aby sa spojili chute. Dostante do varu a potom vypnite oheň alebo znížte na slabo a miešajte pokiaľ vám celá plnka nezhustne. Nechajte vychladnúť pripravenú plnku. 

3. Topping:
V domácom mixéry vymiešajte maslo, múku, marzipán a soľ. 

4. Spájame:
Zapnite si trúbu na 230 C. Na okrúhly plech dajte maslo a vymastite plech aby sa cesto nelepilo. Poprípade môžeme použiť papier na pečenie. Na spodok príde cesto, následne plnka rovnomerne a topping na vrch. Pečieme zhruba 1 h - 1 h 15 min. Pred podávaním necháme vychladnúť.

ZDROJ: http://galmeetsfood.com/