Vaša debnička je prázdna.

Marinovaná cvikla s grilovaným kozím syrom Naspäť

Publikované
07.10.2013

Potrebujeme:

Kozí syr mäkký (závisí pre koľko osôb pripravujete)
Rukola
400g – 500g cvikla
150g – 200g Sušené slivky
4 – 5 strúčiky Cesnaku
Vlašské orechy
Listy tymiánu (najlepšie čerstvé, ale môžete použiť aj sušený)
Olivový olej, Vinný ocot, Trstinový cukor

Ako na to?

Do nádoby si vložíme 5 PL olivový olej, 2 ČL vínneho octu, 1 ČL trstinového cukru, pridáme soľ, korenie, tymián a vymiešame. Pridáme na drobno pokrájanú cviklu (tenké kolieska), ktorú necháme marinovať aspoň 1 hodinu. Následne sme cviklu dali na plech a vložili zapiecť na 180 stupňov do mäkka. Po vytiahnutí, necháme zchladiť a pridáme nadrobno nakrájané sušené slivky, cesnak a vlašské orechy.

Keď máme cviklu pripravenú tak si môžeme zapnúťi gril (sporák), ktorý necháme prejsť na vyšiu teplotu. Keď vidíme, že panvica je pripravená na opekanie, vložíme kozí syr zprudka opekáme. Ide to veľmi rýchlo, keď ho otočíte pridajte sušené bylinky (alebo čerstvé) a nechajte dojsť do zlatista.

Servírujeme:

Na tanier poukladajte cviklu, na to ide vrstva rukoly a navrh môžeme položiť kozí syr. Na vrch si môžeme ešte dať restované vlašské orechy.