Vaša debnička je prázdna.

Špargľovo-mandľová polievka Naspäť

Publikované
21.04.2016

Chladená šparglovo-mandľová polievka

Kombinovaná dobrota s antioxidančnými vlastnosťami.

4 porcie

100g vo vločky mandľí alebo celé mandľe

1 malá cibuľa, nahrubo nakrájané

1 veľký pór, nahrubo nakrájané

1 lyžičky ghí alebo maslo

1 veľký strúčik cesnaku, nahrubo nakrájané

2 ½ lyžičky čerstvé estragón alebo iné korenie, nasekané (alebo 1 lyžička sušenej)

500 g špargle, zdobené

1 ¼ l zeleninového vývaru

2 ½ lyžičky čerstvej citrónovej šťavy

Soľ a korenie

 

Na vrch polievky

½ lyžičky citrónovej kôry

½ lyžice extra panenský olivový olej

POSTUP:

1 Opečieme si 25g z mandlí v suchom veľkom kastróle a necháme si ich na ozdobu.

2. V rovnakej panvici zľahka osmažíme cibuľu a pór a ghí po dobu 5 minút, kým zmäkne, ale nie opekať. Pridajte cesnak a estragónu na panvicu a smažte ďalšiu minútu.

3. Pripravte si špargľa- odrežte drevnatú časť zo spodu cca 1 cm. Pridajte celú časť spargle a zostávajúce 75g mandlí na panvicu. Miešajte, pridajte štipku soli a čierneho korenia.

4 Varte jemne po dobu 5 minút, s vekom, kým špargľa nezmäkne.

5 Odstránte z tepla a pridajte citrónovú šťavu. Vymixujte ponorným mixérom opatrne, v dávkach  prípade podľa potreby. Ochutnajte a okorente.

6 Podávajte v miske s opečenými mandľami spolu s citrónovou kôrou a extra virgin olivovým olejom. Alternatívne môžete pridať chili.