Vaša debnička je prázdna.

Cícerová krémová polievka Naspäť

Publikované
28.10.2014

Potrebujeme:
1 a 1/2 šálky cíceru
3 PL olivového oleja
2 veľké cibuľe
4 struky cesnaku
1 ratolesť tymiánu / rozmárin
4 šálky zeleninového vývaru
1 ks brokolica
1 / 2 šálky bieleho vína

Postup:
1. Príprava cíceru- dajte vodu do nádoby a vložte cícer. Nechajte v nádobe cez noc, alebo keď máte menej času tak 2 - 3 hodiny.
2. Do panvice si dajte olej, rozpálte. Pridajte cibuľu, cesnak a tymián/ rozmarín. Opečte do zlatista okolo 10 - 15 minút. Pridajte pripravený cícer (usušte ho z vody keď ho vytiahnete) a víno. Varte približne 2 minúty pokiaľ sa víno nevyparí. Pridajte pripravený vývar a varte dokým cícer nie je mäkký (môže to byť 45 minúť až hodina) vyberte vetvu rozmarína.
3. Postupujte postupne. Odoberte z pripravenej polievky a pomocou ručného mixéra vymixujte do krémova. Spracujte tak celú polievku. Ak sa vám to zdá husté prilejte vodu aby ste zriedili. (záleží na vašej chuti)
4. Brokolicu si uvarte separátne na pare, vo vode ako preferujete.
5. Podávame tak, že dáme polievku na tanier a na vrch dáme uvarenú brokolicu.

Nákúp cez debničkári všetky bio suroviny teraz: Cícer, zeleninový bujón, cibuľu, brokolicu, cesnak nie je v ponuke (ale dodáme zadarmo) za 9,09 Eur - doplnkové - biele víno, olivový olej 

Varíme pre 4 až 6 osôb.