Vaša debnička je prázdna.

Chrumkavé zemiačky s kelom Naspäť

Publikované
15.09.2014

Foto: Zdroj pinchofyum.com

Potrebujeme:
5 plátkov slaniny
5 stredne veľkých zemiakov na pečenie
2 PL oleja extra virgin
1 PL Masla
200 G kelu
3/4 šálky píniových orieškov alebo mandlí
1 hrsť bazalky / špenátu 
1 šálka uvareného cíceru
1/4 šálky strúhaný parmezán
2-3 strúčiky cesnaku
1 šálka strúhaný syr (cheddar, eidam...)

Postup:
1. Slanina- Slaninu si opečieme do chrumkava. Odstavíme vedľa, necháme ochladiť a nakrájame na menšie kúsky.
2. Zemiaky- Zapneme si trúbu na 200 stupňov. Umyjeme a usušíme zemiaky. Dáme upiecť v celku na 40 minút. Nech ostanú stále pevné, ale aby sa dali rozpoliť nožom. Následne nechajte vychladiť. Prekrojte na polovicu. Vydlabte vnútro, ale nie úplne nechajte tam aj niečo z vnútra aby vám to držalo tvar. Rozpustíme si maslo na panvici, môžeme ešte pridať olivový olej. Následne potierame zemiaky aj zvnútra aj zvonka. Dáme do trúby na ďalších 5-10 minút.
3. Kel- V kuchynskom robote mixujeme kel, cícer, orechy, bylinky, olivový olej, parmezán, cesnak a soľ do hladka.
4. Spájame- Naplníme si každý zemiak zmesou ktorú sme si vytvorili z kelu v robote. Na vrch príde ešte slanina a syr (cheddar alebo eidam strúhaný). Dáme zapiecť na 5-10 minút nech sa syr roztečie a slanina troška opečie.  Na záver môžeme ešte posypať slaninou až nám ostala a tiež bylinky ak máte.

Zdroj: pinchofyum.com