Vaša debnička je prázdna.

Babičkin zemiakový šalát Naspäť

Publikované
23.06.2014

Tento recept sme našli na food52 skúsili a musíme povedať, že tak ako je jednoduchý tak je úplne skvelý. 

Pre 4 porcie potrebujeme:
8 stredných zemiakov (cca 1kg)
6 vajec
5 bio citrónov (šťava z citrónov)
1 zväzok petržlenovej vňate
1/2 žltej cibule nakrájanej na drobno
Olivový olej extra virgin, soľ, čierne korenie

Postup:
Vyžmíchame si šťavu z 5 citrónov a taktieže si na drobno nakrájamé petržlenovú vňať, odložíme si zatiať vedľa. Nakrájame si na drobno cibuľu a pridáme šťavu z citróna. Uvaríme si vajcia a necháme vychladnúť. Uvarte si zemiaky či už vo vode alebo na pare, následne nechajte vychladnúť. Môžete variť so šupkou alebo bez šupky, záleží čo vám chutí. Keď sú vajcia vychladnuté, tak si zvlášť vyberieme bielka a žĺtka. Bielu časť uvarených vajec nakrájame na drobné kocky a damé si vedľa. Žĺtka si roztlačíme na kašu, pridáme olivový olej, soľ, korenie. Následne zmes pridáme na pripravenú citrónovú šťavu s cibuľou. Pridáme petržlenovú vňať. Akonáhle sú zemiaky vychladnuté, nakrájame si ich na malé kocky, alebo cez sitko pretlačíme na kocky. Pridáme bielka z vajec uvarených a navrch príde pripravená zmes- žĺtka, citrón, cibuľa, petržlenová vňať. Dobré premiešame a podávame s celozrnným pečivom.

Zdroj: www.food52.com