Vaša debnička je prázdna.

Šalát z cvikly, špenátu a orechy Naspäť

Publikované
13.03.2014


Potrebujeme:

250g čerstvej cvikle (3-4 kúsky)
50g syr Feta (ak máte ovčí môžete použiť aj taký)
1/2 šálky vlašských orechov
2 šálky čerstvého špenátu (250g)
1PL olivového oleja extra virgin
šťava z pol citróna
soľ, korenie

Ako na to?

Pripravíme si cviklu, ak máte menšie kúsky, tak ich jednoducho zabaľte do alu fólie, ak máte väčšie tak ich dajte na štvrťky a vložte do alobalu. Pred hrejte si trúbu na 200 stupňov a dajte zapiecť na 1 hodinu. Kontrolujte až pokým kúsky cvikle nebudú jemné keď do nich zapichnete vidličku. Keď si myslíte, že už sú, jednoducho ich dajte schladiť do misky so studenou vodou. Následne odstránte vrchnú šupku z povrchu cvikle.

Medzi tým, si zohrejte panvicu na ktorej dáme orestovať vlašské orechy. Restujte do zlatista a následne keď vychladnú očistite ich od prebytočnej šupky (len tak väčšinu nemusíte úplne detailne).

Zoberte si listy špenátu a umyte ich pod vodou, vysušte na papierovom obrúsku a vrstvíte. Polože vrstvu špenátu na spodok taniera, ďalej vrstva cvikly (nakrájajte na drobnejšie), fetu nadrobte. Pridajte olivový olej, citrónovu šťavu, soľ, korenie. Odporúčame ak máte pri sebe mätu tak pridajte pár lístkov, určite to osviežite. 

Servírujeme:

na opečenom celozrnnóm chlebe.